`

FARM a detașat delegați la Târgul pentru Fermieri AGRALIM din România

23 septembrie 2019
3 minute
sa citesti

O delegație reprezentativă a Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM” a participat, pe 19-22 septembrie curent, la Târgul pentru Fermieri AGRALIM, desfășurat la Centrul Expozițional Transagropolis, aflat la intrarea în Lețcani, Iașul, și în acest an, devenind un pol al agriculturii din regiune.

În cadrul evenimentului, delegația FARM, compusă din membri ai bordului național de conducere și, majoritari, producători agricoli membri ai Federației, au avut o agendă de lucru încărcată, care a debutat cu o întâlnire cu reprezentanți primăriei Miroslava şi antreprenori agricoli din localitate, urmată de vizite a unei gospodării agricole, a Centrului Turistic și Colegiul Agricol din localitate, a standurilor producătorilor agricoli etc. De asemenea, au participat la mai multe conferințe, precum Conferința “Responsabilitatea sociala prin proiecte tip LEADER”, Conferința „APIA în dialog cu fermierii din Regiunea de Nord – Est”, Conferința “Poziția APPR privind viitoarea Politica Agricola Comună. Rolul asociațiilor de fermieri în definirea politicilor agricole europene” etc.

De asemenea, Directorul executiv al FARM, Aurelia Bondari, și Directorul adjunct, Iurie Hurmuzachi, au avut o întrevedere cu mai mulți oficiali, printre care Alexandru Potor, secretar de stat în echipa ministrului Fondurilor Europene din România. Părțile au avut un dialog constructiv pe marginea mai multor subiecte de interes comun, inclusiv la compartimentul dedicat proiectelor de tip LEADER.

Forumul Agricol reprezintă pentru fermierii şi specialiştii din Regiunea de Nord – Est a României şi din Republica Moldova o importantă oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţi legislative şi noutăţi tehnologice şi, în acelaşi timp, de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor.

Ediţia din acest an a Târgului AGRALIM a reunit peste 150 de companii şi branduri din sectorul agricol, care au prezentat publicului vizitator o ofertă complexă. În cadrul târgului au fost expuse tractoare, utilaje şi tehnică agrară, uscătoare, silozuri, maşini de transport cereale, tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, sere şi solarii, material săditor, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte chimice, echipamente şi tehnologii pentru creşterea animalelor, nutreţuri combinate şi hrană pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultură ecologică, bicombustibili, servicii financiare şi leasing, dar și soluţii informatice pentru agricultură.  

 

Noutati Similare