`

FARM promovează pe plan internațional interesele producătorilor agricoli din Republica Moldova

23 septembrie 2019
5 minute
sa citesti

Producătorii agricoli din Republica Moldova au un potențial înalt de producție, care poate satisface nu doar necesarul țării noastre, dar poate livra cantități importante și pentru export, a declarat Directorul adjunct al Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM”, Iurie Hurmuzachi, la Forumul Economic Moldo-Rus, desfășurat, la Chișinău, pe 19-21 septembrie curent. Programul forului a integrat două paneluri principale de discuții tematice - cooperarea comunităților de afaceri din cele două țări și cooperarea dintre regiunile din Republica Moldova și Federația Rusă.

În cadrul secțiunii ”Complexul agro-industrial – domeniu de interes reciproc” a celui de al doilea Forum Economic Moldo-Rus, Iurie Hurmuzachi a susținut o prezentare publică dedicată potențialului producătorilor agricoli din R.Moldova, exemplificând prin practica membrilor FARM. La acest subiect au fost menționate standardele autohtone de producție ridicate și angajamentul de a produce produse agricole de înaltă calitate, care să corespundă cerințelor pieței mondiale, față de struguri, fructe nuci etc. Federația Agricultorilor din Moldova are experiența și potențialul necesar pentru a promova interesele producătorilor agricoli naționali, inclusiv prin dezvoltarea unor conexiuni directe cu mari rețele de retail din țară și de peste hotare.

În același context, Iurie Hurmuzachi a lansat un apel către producătorii de fructe din R.Moldova și potențialii parteneri de peste hotare, prezenți la lucrările Forumului Economic Moldo-Rus, să participe, pe 15 octombrie curent, la un Forum Internațional, care îi va reuni pe furnizorii de producție horticolă din R.Moldova și potențialii cumpărători, din țară și de peste hotare, organizat sub auspiciile FAO, BERD, East-Fruit și Federația Agricultorilor din Moldova ”FARM”. Evenimentul va conține o platformă B2B, care va facilita stabilirea unor contacte directe între producătorii naționali de fructe în stare proaspătă și nuci și reprezentanții autorizați ai rețelor de comerț locale și internaționale.

Notă: Moldova exportă peste 250,000 de tone de mere, 80,000 de tone de struguri de masă, 50,000 tone de prune și este al doilea cel mai mare exportator de nuci din Europa.

Noutati Similare