`

Întrevedere productivă între experții Farmer-to-Farmer Moldova și conducerea Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM”

24 octombrie 2014
4 minute
sa citesti

 Conducerea Oficiului național al Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM” a primit vizita experților Programului Farmer-to-Farmer F2F Moldova, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de interes comun. Nadejda Mocanu, director F2F Moldova, și Vadim Bostan, Coordonator proiect F2F Moldova, au fost însoțiți de Lani Jordan,expertă în comunicarea de criză, gestionarea problemelor, comunicarea executivă și planificarea comunicării strategice pentru companii și organizații.

În cadrul întrevederii, Directorul executiv FARM, Aurelia Bondari, a informat oaspeții despre istoricul,  activitățile și scopurile Federației Agricultorilor din Moldova, în contextul calității FARM de organizație lider în promovarea intereselor producătorilor agricoli naționali și de promotor activ al politicilor de dezvoltare rurală.  În același context, Iurie Hurmuzachi, Vice Director FARM, a punctat realizările și proiectele derulate, fiind menționat interesul FARM de a obține noi valențe în domeniul consacrat, dar și pe dimensiunea fortificării capacităților de comunicare ale entității.

În același context,  Nadejda Mocanu și Vadim Bostan au exprimat deschiderea Programului pe care îl reprezintă pentru transfer de cunoștințe și expertiză, cu scopul asigurării creșterii economice și de durată în sectorul agricol.

Cu referire la dimensiunea dedicată comunicării, experta americană Lani Jordan a reiterat importanța acesteia, exemplificând prin exemple concrete din vasta-i experiență profesională. Lani Jordan a activat circa 30 de ani în una din cele mai mari cooperative agricole din Statele Unite ale Americii, astăzi cu reprezentanțe în România și Ucraina, și este specializată în comunicarea de criză, gestionarea problemelor, comunicarea executivă și planificarea comunicării strategice pentru companii și organizații. Printre clienții săi se numără companiile și asociațiile din domeniul agroindustrial și energie, organizații de securitate și antreprenori.

Cu referință la subiectele de interes comun, părțile au consimțit să fie identificate necesitățile prioritare ale FARM, în perspectiva unui transfer de practici și cunoștințe, în bază de voluntariat, pe segmentele selectate.

Programul Farmer-to-Farmer Moldova este un proiect finanțat de USAID, implelentat de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture), coordonat de Nadejda Mocanu și Vadim Bostan, care a fost relansat în octombrie 2018, după o pauză din 2013. În Moldova USAID susține programul Farmer-to-Farmer de mai bine de 20 de ani. Scopul principal este asigurarea creșterii economice și de durată în sectorul agricol prin asistența tehnică acordată pe bază de voluntariat. Programul Farmer-to-Farmer a fost aprobat de Congresul SUA în 1985 pentru a oferi economiilor în dezvoltare transfer de cunoștințe și expertiză pe bază de voluntariat din partea producătorilor agricoli și a oamenilor de afaceri americani.

Noutati Similare