`

MADRM și FARM își vor consolida cooperarea pentru a promova interesele agricultorilor din Republica Moldova pe piața externă

10 octombrie 2019
3 minute
sa citesti

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU și Directorul adjunct al Federației Agricultorilor din Moldova ”FARM”, Iurie Hurmuzachi, s-au întâlnit, la începutul săptămânii curente, pentru a identifica în comun oportunități de sporire a capacităților antreprenorilor agricoli si afirmare a lor pe piețele externe.

Oficialii își propun să își consolideze cooperarea instituțională pentru a oferi suport agricultorilor la dezvoltarea afacerilor, a facilita accesul acestora la asistență tehnică și financiară în vederea aplicării tehnologiilor avansate în agricultură, dar și pentru a promova o dezvoltare durabilă a localităților rurale.

Potrivit Directorului adjunct FARM, Iurie Hurmuzachi, Federația își propune să inițieze o campanie de informare a producătorilor agricoli despre serviciile oferite, pentru a spori numărul membrilor și pentru a consolida asociația.

În acest context, doamna Ministru Georgeta MINCU a salutat ideea consolidării Federației și inițiativa de a spori activitățile de informare și consultanță a agricultorilor din țară, pentru ca aceștia să aibă acces la subvenții, credite, granturi în domeniul agricol, precum și să beneficieze mai ușor de identificarea noilor piețe de desfacere.

Totodată, oficialii au discutat și despre Conferința Națională "Oportunități de investiții în horticultura de valoare înaltă din Moldova" și Forumul Comercial Internațional B2B, evenimente organizate de Federația Agricultorilor din Moldova ”FARM”, cu suportul FAO și BERD, ce se vor desfășurarea la Chișinău, pe 15 octombrie curent.

Părțile au apreciat dezvoltarea unor asemenea proiecte de anvergură, cu participarea producătorilor autohtoni și a marilor companii importatoare internaționale, centrate pe impulsionarea exporturilor de producție horticolă de înaltă valoare, cu un vast potențial de promovare a producătorilor autohtoni pe piața internațională.

Doamna Ministru Georgeta MINCU a opinat în favoarea susținerii depline a acestui Forum internațional, exprimând poziția autorităților statului de apromova politici eficiente de creștere robustă a agriculturii naționale, în general, și în special a ramurii horticole naționale.

Noutati Similare